onsdag 11. april 2012

YES!

ENDELIG!
I ettermiddag ble jeg pappa igjen!
Etter en del dramatikk tidligere på dagen, der mor var på overtidskontroll og det ble vurdert å ta vannet plutselig, slik at jeg kunne bli pappa I DAG plutselig, ombestemte de seg og ville avvente til fredag. Men mor ville det anerledes. Hun gikk og gikk, stresset, valfartet strenende rundt nede i byen til hun begynte å få rier ved to-tida på en cafe. Hun trodde på dette tidpunkt at dette nok ikke var så mye å ta på vei for, ikke noe vits i å overdramatisere. Hun sendte meg en melding og ba forsiktig om at jeg kom hjem "ikke så mye senere" enn tre. Halv tre fikk jeg en telefon. "Fint hvis du kommer nå". DA skjønte jeg at det stod om minutter, så jeg kastet det jeg hadde i hendene og møtte henne i byen. Da var det bare fem minutter mellom riene allerede. Så vi kjørte hjem, løp bort til en nabo med Anne og kjørte opp til sykehuset. Ankom klokka halv fire - og Lisa var ute ti over halv fem. Så det var absolutt dekning for å si at jeg ikke burde komme så mye senere enn tre..
Med navlestrengen rundt halsen, var det en liten blånisse som kom til verden i dag. Selve fødselen gikk imidlertid så fort at det aldri var dramatisk. Når det gjelder det å sette et barn til verden, kan jeg bare si en ting: Respekt. Respekt til mor og til alle mødre. Da Lisa kom, var det ikke fritt for at pappa grein litt, vet ikke om det var av glede, lettelse eller fordi det rett og slett var et stort øyeblikk. Men likevel ble det varmt og voldsomt i brystet. Og etterpå en herlig, sitrende glede og lettelse som sitter i kroppen ennå.
Mor ligger på sykehuset nå, mens jeg sitter her og følger rådene til min andre fastlege, nemlig Dr. Oetker: Pizza og øl. Det funker, kan ikke si noe annet. Anne ligger og sover søtt på barnerommet, mens jeg sitter her og er brisen både på den ene og andre måten. Livet er fantastisk herlig og en merkelig, rar og utrolig gjennomtenkt innretning. Jeg er vanvittig ydmyk og takknemlig og kjenner jeg er utrolig heldig som har så fine jenter rundt meg.

Legens ordre; Tradizionale og Newcastle Brown Ale

3 kommentarer:

  1. LOVE IT !! Gleder meg masse til å se lille Lisa...Bildet så ihvertfall perfekt ut! Fantastisk navn på nok en fantastisk jente...som er så heldig å komme til verden med dere 2 som foreldre... <3

    SvarSlett
  2. Gratulerer så masse! Ble helt rørt her jeg sitter. Du skriver så jeg får gåsehud! (Hilsen en ny (og fast!) leser!

    SvarSlett
  3. Tusen takk Maria! Takk for alle de fine ordene. Velkommen på besøk hjem til oss. Lisa er skjønn.
    Og tusen takk Fru Holt, veldig rørende å høre så fine ord. Velkommen på ferden.

    SvarSlett