tirsdag 14. februar 2012

Pappapermens skjulte farer

Herlig med pappaperm! Masse frihet til å bruke mye tid med det lille mennesket. Jeg er uforskammet heldig og har en genial liten unge som sover hele natta og våkner sånn i halv åtte-tida. Derfor bør pappa ideelt sett være like frisk og våken som henne, rett og slett boblende av morgenfrisk ynde og ha skjønnhetssøvnen inne med god margin. Omgivelsene vil derimot ha det til at dette ikke stemmer. Merkelig.
Men hva skal man fylle den tilsynelatende uendelig lange dagen med? Gå ut på tur? Nei, hun er kanskje litt forkjølet, hørte hun hostet litt for en tre-fire dager siden. Vi får heller se på TV2, om Wenche lager noe godt i dag? Her var det reklame, tja vi kan jo se litt på det så lenge. Anne, du kan leke litt selv, viktig at du lærer det. Wenche bruker laaang tid (innimellom reklamen) og så er det plutselig slutt. Kanskje har de besøk av en hyggelig hypnotisør med hestehale eller en F-kjendis fra Paradise Hotel i 2006 som kanskje skal slippe en plate om tre år, hvis hun finner noen til å skrive sangene sine. Koselig! Anne klarer seg fint på egenhånd fremdeles. Så er klokka ti og det er muligheter for å få med seg første del av God morgen Norge som jeg ikke rakk å se. Da kan man liksågodt se resten en gang til også. Hvis man klarer å motstå Bonanza på TV2 Zebra, der vi følger Cartwright-familien på nye eventyr. Fint å få innblikk i hvordan folk hadde det i gamle dager. Eller hva med noen episoder av Frasier i samme slengen? Kan jo lære litt eh...psykologi av det? Nyttig! På dette tidspunktet må Anne sove en halvtime. Ro og fred i stua, og god tid til å virkelig dvele i dr.Phils hverdagsaktualiteter. Massevis av tips å plukke opp for den moderne mann! Uheldigvis våkner Anne før doktoren får konkludert og det er veldig kjedelig.

Nå, sånn i halv tolv-tida, kan muligens et urinstinkt blusse opp og murre i mellomgulvet. Dette komdegutdetermidtpådagenogsolaskinnerute-instinktet, som man kan eliminere ved å dra for gardinene og sette noen kopper og tallerkener i oppvaskmaskinen. Da har man prestert noe ihvertfall, og kan hvile litt etter det. Og hva er vel bedre å hvile til enn Ungkaren? Kan lære masse om å bli en bedre kjæreste i tillegg! Hysj Anne, pappa må også være kjæreste med mamma og må lære åssen han skal gjøre det. Etter så mye fagstoff etter en lang dag er man gjerne litt mentalt sliten. Og da er det Macgyvers tur. Ikke bare er han smart, han er jo ekstremt uendelig snill også. Makan til fyr, ser ut som pappa lærer litt her også gitt, selv om han begynner å bli sliten nå. Så mye som pappa har lært i dag, så må han hvile resten av kvelden. Mamma får ta over nå.
-----
Jeg håper ingen av dere tror at dette er noe i nærheten av virkeligheten av hvordan en pappaperm-dag er. Det er kanskje lett å tro det hvis man ikke har prøvd det selv. Dagen fri alene med en snill unge? Heldigvis er det ikke slik - det er tusen ganger mer intenst, tusen ganger mer lærerikt og en million ganger finere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar